Plasto leksaker - Ett miljövänligt val!

Plasto leksaker är närproducerade på Åland! Våra robusta leksaker är designade och producerade så att de verkligen tål lek och håller länge.

Vi använder återvinningsbara plastsorter i vår produktion (polyeten och polypropen). Våra leksaker innehåller inte ftalater, BPA, tungmetaller eller annat skadligt.

Vår I’m Green produktserie tillverkas helt av bioplast. Bioplasten vi använder är gjord av sockerrör.

Vår fabrik och miljö

I vår produktion återanvänder vi delar med t.ex färgfel genom att mala ner delarna till granulat och använda dem på nytt för att skapa nya leksaker. Detta minimerar plastavfall.

Extra värmen som våra produktionsmaskiner genererar används till att hålla vår fastighet varm. Vi arbetar dels med att sänka vår elförbrukning genom att byta till mer energieffektiva maskiner, dels har vi påbörjat utbyggnad av en egen solcellsanläggning. Vi fortsätter investera för att halvera vår energiförbrukning till 2030.

I'm Green - vårt sortiment i bioplast

Plasten i vår I’m Green produktserie tillverkas av sockerrör. Plasten är biobaserad, utan olja. Tillverkningen av I’m Green plasten tar mindre resurser än den traditionella plasten – ett miljövänligare val! I’m Green plasten är lika hållbar som den övriga plasten vi använder. Vi utvecklar och utvidgar vår I’m Green produktserie kontinuerligt

 

 

.

Leksaksbil lineart

Trygga

Alla Plasto leksaker tillverkas av trygga återvinningsbara råmaterial. Våra leksaker innehåller naturligtvis inte ftalater, BisfenolA eller tungmetaller. Våra leksaker kan också de allra minsta i familjen använda helt utan oro.

Lek lineart

Stort lekvärde

Barn inspireras av färgglada leksaker, som ger plats för barnens fantasi och egna idéer. Våra produkter har inga ljud- eller ljuseffekter eller övriga batteridrivna funktioner. Leken skall ge barnet glädjen av att kunna själv.

Hållbara leksaker lineart

Hållbara leksaker

Våra robusta och slitstarka leksaker är gjorda för att användas i alla väder och lämpar sig för både inom- och utomhuslek.